Valgomat med alle partiene – spørsmål lagt til

Valgomaten jeg har jobbet med (se her, her , her og her ) – og som inkluderer alle landsdekkende partier – er nå flyttet og videreutviklet på nettstedet valg-2009.no. Flinkere folk enn meg har tatt over ;) .

Jeg har nå oppdatert valgomaten som ble omtalt her. Blant nye spørsmål er et spørsmål om norsk deltagelse i Afghanistan, som ble etterlyst i kommentarfeltet under forrige bloggpost. Du finner valgomaten i ny betautgave her.

I tillegg har jeg lagt til nettadressene til de ulike partiene i resultatet, slik at man f.eks. får opp adressen til Kystpartiet, Miljøpartiet De Grønne eller SV.

Jeg ønsker fremdeles kommentarer om spørsmål som bør være med og om resultat som virker å være helt på jordet. Målet er å få en mest mulig nøyaktig test, for å bevise ovenfor avisene at det faktisk er fullt mulig å telle med også småpartiene når man lager valgomater. Dersom jeg klarer det, så bør de klare det bedre med de ressursene de har tilgjengelig.

Om du blir overrasket over antallet som har fått samme resultat som deg er nok hovedårsaken til det at det fremdeles er en overvekt av folk i mitt eget parti, og venner av disse, som har tatt testen. Dermed kan Frp-andelen sikkert bli litt lav, mens MDG-andelen nok er vel høy (hadde dette blitt valgresultatet hadde jeg nok vært i festmodus i noen år, og dessuten stortingsrepresentant).

Folk i MDG jobber forresten også med å lage et script basert på de samme mekanismene som i start.no-quizen; men med mål om å vise prosenttall for alle partiene. Slik skal du kunne finne ut hvilket parti du er nest-mest enig med, osv. og kunne konfererere partiprogrammene. Det er tross alt den beste partitesten!

Om og når dette skriptet blir ferdig er imidlertid en smule uklart. Vi jobber jo mest med valgkamp.

P.S: Dersom noen Rødt-politikere eller -velgere leser dette er jeg forresten svært interessert i å finne ut av hva politiets rovdyrpolitikk går ut på. Her er jeg usikker på hvordan Rødt skal vektes.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Explore posts in the same categories: Politikk

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

5 kommentarer on “Valgomat med alle partiene – spørsmål lagt til”

 1. Konrad Sier:

  Jeg har forsøkt en rekke valgomater, og får alltid merkelige resultater. I denne endte jeg opp med SV, som jeg ikke kommer til å stemme (V eller kanskje Ap er årets valg).

  På spm om privatskoler (som neste alle tester har med) vet jeg aldri hva jeg skal svare fordi det ikke er sagt noe om hvilke skoleslag det er snakk om. BI er jo en privatskole f.eks. Grunnskolen mener jeg bør være offentlig, ellers bør det være nokså åpent gitt at kvalitetskrav blir oppfylt.

  Mulig at spm er litt for lite spesifisert etter min smak. Jeg er f.eks. hverken for eller mot norsk ulvestamme, men dersom etablering av ulvestamme innebærer inngrep i eiendomsretten må de berørte grunneiere få kompensasjon.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. Konrad Sier:

  Jeg kjørte testen en gang til med litt endret vekt på noen spørsmål (men i hovedtrekk V-politikk) og endte da opp med Demokratene. Jøss.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 3. Øyvind Strømmen Sier:

  Åpenbart noe galt med vektingen når du får Demokratene, skal legge til en del Demokratene-greier for å sørge for at en ikke får den uten grunn.

  Ellers er det vanskelig å spesifisere spørsmålene godt nok. MDG vil f.eks. også kompensere grunneiere for rovdyrbestander, det er en sentral del av vår rovdyrpolitikk å snu kompensasjonsordningen. Men det er vanskelig å stille ja/nei-spørsmål som dekker forskjellen mellom dette og SVs politikk.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 4. Konrad Sier:

  Mange valgomater er ikke innom tema som personvern, borgerretter og rettssikkerhet, tema jeg legger stor vekt på.

  Det er også vanlig å slå sammen “asyl- og innvandringspolitikk”, to tema jeg helst vil holde fra hverandre selv om mye innvandring åpenbart skjer gjennom asyl. Det er imidlertid helt ulike prinsipper og derfor klarer jeg ikke svare når disse er puttet i samme boks.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 5. Øyvind Strømmen Sier:

  I neste oppdatering skal jeg ta med spørsmål om personvern, datalagringsdirektivet og kanskje også fildeling, og prøve å dele opp asyl og innvandringspolitikken.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende


Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00