Oppdatert valgomat

Valgomaten jeg har jobbet med (se her, her , her og her ) – og som inkluderer alle landsdekkende partier – er nå flyttet og videreutviklet på nettstedet valg-2009.no. Flinkere folk enn meg har tatt over ;) .

Jeg har igjen oppdatert valgomaten som ble omtalt her. I tillegg til å legge til to nye spørsmål har jeg endret på vektingen på spørsmål, etter at en bloggkommentator påpekte at Senterpartiet ble undervektet.

Etter å ha gått gjennom testen oppdaget jeg at vektingen på rovdyrspørsmålet hadde blitt delvis feil, antagelig siden start.no ser ut til å ha en tendens til å nullsette et resultat tall når man klikker på det eller bruker Tab for å gå forbi dem. Jeg har samtidig endret vektingen på et par andre spørsmål.

Du finner valgomaten i ny utgave her. Kom gjerne med kommentarer dersom vektingen virker å være gal, du ikke får det resultatet du venter eller det er spørsmål du savner.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Explore posts in the same categories: Politikk

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

2 kommentarer on “Oppdatert valgomat”

 1. Sosialisten Sier:

  Eg kjem ut med at eg er mest einig med Raudt. Det er for så vidt ikkje så gale, sidan det testen ikkje gjev noko prosenttal, og ein fær heller ikkje vite kor langt bak dei andre partia kjem. Vanlegvis plar eg komme ut nokså jamt mellom SV, Raudt og Arbeidarpartiet i slike testar, sjøl om det varierer litt mellom dei ulike testane som ein finn rundt på internett.

  Men eg fær Raudt (og ikkje SV) same kva eg svarer på spørsmål nr. 16: “Norge trenger et radikalt brudd med kapitalismen og at det arbeidende folket tar over statsmakta og skaper et sosialistisk samfunn”. Dette er eit spørsmål der eg skulle tru einig dreg tungt i retning Raudt, medan ueinig burde dra vekk frå Raudt.

  Spørsmål nr. 21, om tak på statlege arbeidsplassar, stussa eg litt over. Eit slikt forslag kan eg ikkje hugse å ha høyrt frå noko parti. Og sjølv om ein skulle tru at høgrepartia ville ha likt dette, er det verdt på minnast at både Høgre og Frp stod bak den statlege overtakinga av sjukehusa frå fylkeskommunen. Dette må vel ha vore ei av dei største aukane i statlege arbeidsplassar i Noregshistoria!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. Øyvind Strømmen Sier:

  Sosialisten:

  Lat meg byrja med slutten. Eg har vore sløv og mista orda “i Oslo” på slutten av spørsmålet. No er det med, og det er sikkert openbert kva for parti det kjem mest til gode.

  Prosenttal er det av ein eller annan grunn ikkje mogleg å få til på start.no sine quizar, sjølv om eg gjerne skulle hatt det. Men eg skal sjå på vektinga på spørsmål nr. 16, det er mogleg nei-svar i sterkare grad bør vekta vekk frå Raudt.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende


Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00