Valgomaten flyttet

Valgomaten jeg har jobbet med (se her, her , her og her) – og som inkluderer alle landsdekkende partier – er nå flyttet og videreutvikles på nettstedet valg-2009.no . Dette arbeidet er det andre og flinkere folk i Miljøpartiet De Grønne som gjør, men med samme utgangspunkt som meg: nemlig et ønske om:

a) å vise at det er mulig å lage valgomater med flere partier enn stortingspartiene og Rødt

b) å lage en best mulig valgomat som gir riktigst mulig svar

Som før er den beste og sikreste valgomaten å selv lese partiprogrammer, vurdere hva man er enig med, finne ut hva som er viktigst for en selv, og velge deretter; men for deg som synes det er litt gøy med valgomater (slik jeg gjør) er turen innom valg-2009.no vel verdt. Her får man også % tall for hvor enig man er med de ulike partiene.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Explore posts in the same categories: Politikk

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

3 kommentarer on “Valgomaten flyttet”

 1. Simon Friis Larsen Sier:

  Haha! Og takk for at Kristent Samlingsparti er med. Eller, nei, det var vi jo ikke.
  Ellers bra utformet valgomat.
  Jeg ble 91% FrP, og det stemmer veldig bra.

  Få med Kristent Samlingsparti også, så er valgomaten komplett. KSP stiller lister i 17 av 19 fylker, og det bør regnes som landsdekkende.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. margrethe Sier:

  Hei!

  jeg har testet litt ang. valgomaten, forsøkt å svare hva jeg mener, stikk motsatt av hva jeg mener, og forsøkte for moro å velge “usikker/uviktig for meg”. At valgomaten gir meg to (små) partier på hver sin ytterfløy, på de to første testene er i og for seg greit, selvom jeg befinner meg i sentrum :) Men jeg stusser over at det blir arbeiderpartiet som blir valget når man ikke vet/ ikke synes noe er viktig finner jeg litt underlig? Det største partiet i Norge se ut til å være for de som ikke mener noen ting, liksom…? ‘

  Ellers synes jeg dette var et godt initiativ, men kanskje ikke helt pålitelig?

  Margrethe

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 3. Øyvind Strømmen Sier:

  @margrethe:

  Jeg tror testen på valg-2009.no vil gi et riktigere resultat (og vise prosenttall for alle partiene). Der finner du også bakgrunnstallene for testen. Meld gjerne tilbake om hva du mener er galt med dem, eller om spørsmål som burde vært med på temaer som er viktige for deg. Valg-2009.no har egen kommentarfunksjon.

  Uviktig/usikker gir et helt tilfeldig utslag, det er en begrensning i start.no-systemet quizen er laget på. Jeg kunne selvsagt latt Venstre score høyt der, men lot være ;) .

  Demokratene har blitt overvektet på min test, men det er nok slik at partiet til tross for ytterliggående syn på noen områder, ligger et stykke inn mot sentrum på bla. økonomisk politikk.

  @Simon:

  Bra at Frp stemmer bra, da. De som har tatt over utviklingen på valg-2009.no vil gjerne forsøke å implementere flere partier (Pensjonistpartiet og KS er nærliggende, siden disse stiller liste i flertallet av landets fylker), men det er fint om du (eller andre KS-velgere/sympatisører/aktivister) kan gi dem litt input på spørsmål man mener bør være med, og på hvordan KS politikk ser ut på forskjellige punkter. Jeg avgrenset meg til de partiene som stiller liste i alle landets fylker, og har ærlig talt lite oversikt over KS’ politikk, bortsett fra å ha lest et gammelt program for flere år siden (og det var mer enn nok for meg).

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende


Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00